• Herten en reeen zijn er veel op de veluwe
  Herten en reeen zijn er veel op de veluwe
 • zonsondergang in de herfst
  zonsondergang in de herfst
 • de herfst is zo mooi...
  de herfst is zo mooi...
 • je ziet ze overal.
  je ziet ze overal.
 • veel wild ....
  veel wild ....
 • heerlijk rustig
  heerlijk rustig
 • Gortel
  Gortel
 • Herten en reeen zijn er veel op de veluwe
  Herten en reeen zijn er veel op de veluwe
 • zonsondergang in de herfst
  zonsondergang in de herfst
 • de herfst is zo mooi...
  de herfst is zo mooi...
 • je ziet ze overal.
  je ziet ze overal.
 • veel wild ....
  veel wild ....
 • heerlijk rustig
  heerlijk rustig
 • Gortel
  Gortel

 • De omgeving van het vakantiehuis op de Veluwe

  De vakantiewoning ligt zo'n 2 km buiten Epe. Epe is een leuk dorp met een behoorlijke diversiteit aan winkels. Genoeg voor een dag winkelplezier. Ook zitten er diverse eetgelegenheden, zoals chinees restaurant, wok restaurant, pannenkoekenhuis, 'gewone'restaurants. De vele terrassen in Epe zijn bij goed weer meestal goed gevuld!

  De natuur op de Veluwe is schitterend. Er zijn veel bossen. Ook de bossen van het Kroondomein zijn dichtbij. Hier lopen wilde varkens, herten, reeën, dassen,vossen,e.d. vrij rond. Er zijn uitgestrekte heidevelden, Het Wisselse Veen, de Renderklippen, het Pluizenmeer, e.d. zijn prachtige stukken natuurschoon, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Er zijn veel wandel- en fietsroutes in de buurt.

  Het Wellnesscentrum De Veluwse Bron is op een afstand van 5 km. Laat uzelf eens verrassen bij het grootste wellnessresort van Nederland. De hoeveelheid sauna's, baden, whirlpools en andere wellnessfaciliteiten zal u verbazen. Mooie wellnessfaciliteiten binnen en een compleet wellnessdorp buiten. Met 3 verschillende restaurants is er ook op culinair gebied genoeg te ontdekken. Zie www.veluwsebron.nl

  Ook op een afstand van 5 km is de recreatieplas het Kievitsveld. Hier is tevens een waterskicentrum geopend. Daar kun je in korte tijd de eerste beginselen onder de knie krijgen. Ook wakeboarden is een mogelijkheid. zie www.burnsidecablepark.nl.

  Verder zijn dichtbij:
  -Walibi Flevo (pretpark)
  -Julianatoren (pretpark voor jongere kinderen)
  -Paleis Het Loo 
  -Apenheul                                                                                                                
  -Heggies Speelschuur
  -Ecodrome 
  -Nederlands Politiemuseum
  -Dolfinarium
  -kasteel De Cannenburgh
  -Kaarsenmakerij (hier kunt u zelf kaarsen maken)
  -Forellenkwekerij: o.l.v. een gids wordt er een rondleiding en een dvd gepresenteerd om de jeugd wat nader te informeren over het wel en wee van de forel. Uiteraard kan er ook gevist worden in de diverse visvijvers.
  -'t Smallert: een attractiepark met veel speel- en doemogelijkheden. In de kanovijver kunnen de kinderen in een indianenkano varen en een pontje en stapstenen brengt ze naar de andere kant van de vijver. Er zijn glijbanen en er is een scooterbaan waarbij de kinderen zelf kunnen rijden en sturen.
  -Hagedoorns Plaatse (streekmuseum)
  -Ned. artilleriemuseum
  -Anton Pieckmuseum
  -Zandenbos
  -Zandenplas
  -Koperen Ezel: hier kunt u voor een dag(deel) een ezel huren, waarmee u op een ontspannen manier de omgeving van Epe kunt verkennen, wandelend of met huifkar. Naast de ezels wonen er ook andere dieren, bv: cavia's, konijntjes, geiten, kippen en hangbuikzwijntjes. De toegang van de kinderboerderij met binnen en buiten speeltuin is slechts € 1,-. U kunt op het sfeervolle, met oude landbouwwerktuigen ingerichte boerenterras genieten van een kopje versgezette koffie of thee, frisdrank, ijs en snacks.
  -Heerderstrand (recreatieplas)
  -Veluwemeer (waar alle watersporten kunnen worden bedreven)
  -diverse musea
  -De Grote Kerk in Epe kan bezichtigd worden. er zijn dagelijks Lessons and Carols in de Grote Kerk.
  -spelcomputermuseum: voor de grotere kinderen en volwassenen. Meer dan 10.000 games en honderden spelcomputers. Op een groot gedeelte mag gespeeld worden. Op afspraak te bezoeken.


  Ook zijn er plaatsen in de omgeving die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn: Deventer, Hattem, Zwolle, Apeldoorn, Hasselt, Elburg, Kampen, e.d.
  En wat te denken van de pittoreske dorpjes zoals: Vierhouten, Nunspeet, Elspeet,e.d.

  Tussen Epe en Nunspeet ligt Het Verscholen Dorp, waar nog 3 onderduikershutten te zien zijn.

  Hebt u zin in een spel golf, dan hebt u de keus uit diverse terreinen waar 'gewoon'  of boerengolf gespeeld kan worden.

  Het is ons onmogelijk alle attracties te noemen. Het is voor u en ons gemakkelijker te klikken op  VVV-Veluwe voor een overzicht van alle VVV-kantoren op de Veluwe.

  Op een kwartier afstand ligt Deventer. Deze oude Hanzestad heeft een bijzonder mooie oude binnenstad. Maar ook als winkelstad is Deventer heel aantrekkelijk. Pak eens een terrasje aan de oevers van de IJssel of op de oude markt. Vlakbij de boerderij vindt u de overblijfselen van de IJssellinie, een verdedigingsbolwerk uit de tijd van de koude oorlog. Neem het pontje van Olst en bekijk de bunkers en de ingegraven tanks uit de Tweede Wereld oorlog die hebben gediend als afweergeschut.